My photo
Wan Ahmad Fayz is an designer, photographer and artist from Manjung, Perak. RAWK! welcome to his personal blog, where you can explore his everyday life, uncensored!

Sunday, February 27, 2011

harijadiku

25 Feb 2011

harijadiku. selamat hari jadi fayz yg ke 21 tahun. dah besar aku rupenye.





thanx awak sbb buat sy happy sgt semalam
sy xsangka awk stil boley celebrate befday sy
sy egt awk xde plan ape2 utk befday sy
tp sy silap
awk mampu buat ape sj untuk sy
awk blnje sy dinner
awk buat sy ketawa
awk bg kad
sy happy sgt semalam syg
n thanx sgt sbb bagi kek 2
sy mmg da lme nk mkn kek 2
seap awk buat surprise plak 2
hehe
pandai awk plan smua 2

choc cheese..memang sedap sgt
awk comel smlm
so smlm adalah kali terakhir awk smbut befday sy kt kuantan
lps neh sy dah xde kt kuantan ngn awk
tp stil ley celebrate same2 kt tmpt laen kn
sy harap awk boley jage diri bila sy xde nnt
sy akan sentiasa ade bila awk perlukan sy syg
sy syg awk
.....


this is not a porn..this is design

ade ape nak cite
design cover report
tp ade cite best
jap lg aku cite.














Sunday, February 20, 2011

lepak jap, jum maen COUNTER STRIKE


sekarang jam menunjukkan jam 3.31 pagi. dan aku masih xtido lagi. ape yang aku buat ? buat ape lagi kalau x mengadap autocad neh. working drawing neh berlambak2 nak kena buat. hari isnin dah nak kne submit. tp keje aku banyak lagi rasenye.

budak2 arkitek umah aku ade yg dah tido dan ade yg macam aku lagi. dah macam mayat hidup..ZOMBAAA..haha.

so untuk mengelakkan kepala jadi xbetul disebabkan working drawing neh..mari lah bermain counter strike beramai2! YEAHHH!!!

Saturday, February 19, 2011

Foster Family Program Banner


Design Banner for OM event

Saturday, February 12, 2011

pancit.


dah lame xbersukan. membe ajak main futsal tros gerak g maen. maen 10minit dah pancit. lepak jap pas2 maen balik. perut pedih sebab sebelum maen bantai nasi goreng pasar malam. perut kenyang pas2 maen futsal. padan muka. haha. main lg dalam 15minti pas2 tros kua. duduk jap tggu membe2 habis maen. pas2 tros blik umah. sumpa letih. macam orang tua la plak rse.

Friday, February 11, 2011

Precedent Study Poster : EVELYN GRACE ACADEMY

PROGRAM:
Secondary school for 1200 pupils

CLIENT:
School trust ARK Education
Government DCSF

AREA:
10745 m2

CONCEPT:
Zaha Hadid Architects’ first completed project in England, the Evelyn Grace Academy in Brixton, south London for ARK Schools presents itself as an open, transparent and welcoming addition to the community’s local urban regeneration process. ARK Schools was founded in 2004 to work with the Department for Children, Schools and Families (DCSF) and local authorities to create new schools offering exceptional opportunities to local children in inner cities through their academies programme, with the aim of helping to close the achievement gap between children from disadvantaged and more affluent backgrounds.

Designed for 1200 pupils, the Evelyn Grace Academy maintains the educational principle of smaller ‘schools-within-schools’; with Evelyn and Grace Middle Schools each housing 270 pupils and Evelyn and Grace Upper Schools housing 330 pupils per school. Each of these four smaller schools are contained within highly functional spaces that give a distinct identity both internally and externally. These spaces present generous environments with maximum levels of natural light, ventilation and understated but durable textures. The collective spaces – shared by all schools – are planned to encourage social communication within each school and eliminate problematic zones that require supervision.

Monday, February 7, 2011

kawe jale2 pi KELATE



Hari raya cina orang semua nak blk kampung..tp aku malas nak blk manjung. yela baru jew blk kuantan xkn la nak blk lg kowt. so aku plan la ngn bob yang aku nak follow dye balik kelantan. aku pown memang xpernah pergi sane. plan mula2 aku ngn 4org membe aku jew yg follow..pas2 last2 13org yang pergi..haha.

first time aku jejak kaki kat negeri Nik Aziz neh iaitu Kelate klu kecek org sana. trip neh naek keta. 3buah keta. sumpa penat sebab perjalanan yg agak lame nk sampai kelantan 2.


Dari kuantan tros g Dungun rumah membe aku. pas2 jalan lagi sampai la ke Pantai Batu Burok. time 2 da nak mghrib. so lepak kejap jew pas2 solat dlu b4 bertolak

dari pantai buruk tros shoot g Kelantan. tp ade singgah makan kt area besut kalau xsilap. sampai jew kelantan tros lepak kat Ridel. kawasan tepi pantai dekat ngn pelangi mall. 2 la tapak kaki pertama aku di kelantan. haha. time 2 dah malam so kne la cr port nak tido. sebab ade bawak gf aku ngn 2 org pompuan..so terpakse cr chalet @ hotel yang murah. jalan sampai kat Pantai Cahaya Bulan..pas2 aku ngn membe aku g cr tempat utk kitorang bermalam. last2 dapat guest house murah. okela bilik 2. ade 2katil queen size. harge pown dalam rm60. bilik pown besar boley sumpah ramai2 dalam 2. tp pompuan asing la dgn yg lelaki.

besok nye plak..g bachok rumah membe kitorang jugak. family dye ade buat makan2 sket katenye..padahal kenduri kesyukuran..haha..malu jew. so sental la makanan kat situ. pas2 tros gerak g KB MALL. dah sampai kelantan xkn la xshopping kowt. tp kat KB MALL neh aku xde benda nak beli pown..beli baju 2helai jew..sebab malam nk g Wakaf Che Yeh. kat situ banyak barang yg murah2. so simpan duet dlu la.



Sebelum g Wakaf Che Yeh..kitorang g makan kat kedai yg ade masak Belut.

Tomyam Belut
Maggi Belut
Sup Belut
Nasi Paprik Belut

membe aku cakap sedap belut neh. rse lebih kurang macam makan ikan keli. aku xorder pown just rse sket jew membe aku punya. haha. lepas dah kenyang baru gerak g Wakaf Che Yeh.
tempat 2 memang ramai giler org..dah macam uptown kt KL. so parking keta rm2. memang kaya org yg jge parking..1 malam boley dapat ribu2.

so aku rembat jersi Malaysia kaler biru..harga murah jgk la. dah puas jalan pas2 g minum jap b4 blk tido.


besok nye pergi pengkalan kubor. pagi2 dah kne gerak sebab tmpt 2 agak jauh dari Kota Bharu. kawasan 2 kawasan bebas cukai sebab dekat dengan Thailand. kat situ xde benda aku nak shopping..so aku beli kan bear utk gf aku. awak suka x ? hehe. dah hbs shopping tros gerak g Kota Bharu blk utk makan. nak makan mee jumbo pown xdpt sbb xjmp kedai. lain kali r makan. so g makan kedai kt tepi jalan. tomyam dye memang sedap. pedas semua cukup. aku sapu hbs smpi licin magkuk. haha.



lepas makan tros gerak jeram pasu. time neh la aku hmpir2 nak eksiden. huhu. dah la drive keta org..pas2 bole plak nk eksiden. tp naseb baek xde pe2. cuma terlanggar blkg keta sket jew. keta 2 pown bangang lampu brek xde. kan aku dh langgar blkg ko. naseb la cat bumper keta ko jew yg tanggal. keta membe aku oke jew cuma calar sket. lepas dah sttle baek ngn brader 2..tros gerak g jeram pasu 2..mandi aer terjun.!



memang best la jeram pasu neh. time kitorang sampai dah nak maghrib. org pown ramai yg dah nk blk. so ape lagi mandi puas2 la. haha. seap ade gelungsur kat aer terjun 2..duduk ramai2 ngn membe2 aku pastu trun gelungsur 2. haha. fun siot.!


mandi sampai da gelap baru la blk Kota Bharu. tros g cari tmpt makan kat area Pasar Siti Khadijah. ade Nasi Kukus kat area situ. so egt nak try la sedap kew x.

pas2 makan tros balik rumah. tido dan bangun pagi esoknya untuk gerak ke Kuantan.





p/s: kawe da bole skit2 kecek kelate. haha

Persamaan Chelsea dan Manchester United minggu ini



Persamaan Chelsea dan Manchester United
beberapa hari yang lepas

sangat menyedihkan

BOB kne banyak bersaba denga kritikan dari kawan2

sebab dua2 team...

KALAH...!!!!!!!!!!



Man United gameplay agak baek malam 2
referee jew yang mcam cilaka sket aku tgk
bola kne hand depan mate pown xbagi penalty
memang referee buta kayu la aku ingat
xpown dah dapat duit kopi
klu x Man U stil ley pegang rekod tanpa kalah
tapi nak buat macam mne
Wolves malam 2 maen memang mengaum habis
habis semua player Man U dye baham
Berbatov nak Hatrik pown xley
tapi gol tunggal United bukan berbatov yang jaringkan
Nani rembat masuk pada minit ke-3
lepas nak sumbat lagi dah xboley
so keputusan United kalah kepada team plg bwh dalam liga EPL
perghh......




match neh aku usha jugak semalam
teman membe aku bob tgk kat casper dengan membe2 yg laen
match neh bosan...
xtahu la apehal semua nye bawak bola sampai depan pas2 xlepas
nak tggu player try shoot ke arah keeper mmg ssh
pakcik depan meja aku Fanatik Liverpool
aku naek fedup ble dye bersuare
macam dye sorang sokong liverpool agaknya kat situ
gol tunggal liverpool oleh Meireles
Chelsea beli Torres
RUGI BESAR dan MEMBAZIR !
hahahaha
2 la belot lagi ngn liverpool
kan dah xhebat
lepas neh duduk bangku simpanan jela
hahah




"wah! seronok nye dapat maen kt Chelsea!!!" Torres.