My photo
Wan Ahmad Fayz is an designer, photographer and artist from Manjung, Perak. RAWK! welcome to his personal blog, where you can explore his everyday life, uncensored!

Saturday, February 18, 2012

Thursday, February 16, 2012

Tuesday, November 29, 2011

Sultan Sulaiman Club Design Competition

aku baru jew start keje hari isnin lepas. masuk ofis tros dapat job. huh. kne seapkan design competition dekat Kg. Bharu. so pertandingan ini untuk 're-Design' atau merekabentuk semula Kelab Sultan Sulaiman tersebut supaya ianya dapat menarik minat orang sekeliling dan juga pelancong datang ke tempat sejarah tersebut. Pasal sejarah Kelab Sultan Sulaiman 2 korunk ley la google sndri. aku x research sgt psl kelab 2..tp yang aku tahu bukan kelab malam yang ade hot chick n mabuk2 tu. haha.

so kat bawah neh adalah hasil kerja aku selama 4hari 4malam. baru masuk keje dah OT. acane ?


design dan idea diperah oleh boss dan staff ofis aku si Alep. aku cuma seapkan sketchup sket..pas2 buat perspective yang banyak2 tu. dengan x render nye..haha. ilek jew amik gambar sketchup tros masukkan dalam photoshop. edit sket letak pokok n orang. settle!

Historical Walk

Cafeteria And Entertaiment Centre

Basement Parking

Art Gallery

Amphitheatre

Modern Walk

Landscaping

Multi Purpose Hall


p/s: harap OT aku boleh claim even baru start keje. huhu

Monday, November 28, 2011

melantak kat German Deli Imbiss Ampang

sape pernah makan Carl Jr.? yang jual burger besar 2..oke so klu xtahu pergi minx tolong kat google. yang aku nak cerita neh bukan pasal burger Carls Jr 2. neh lagi besar dr 2..burger dekat German Deli Imbiss Petronas Ampang Jaya. usha sket kat bawah 2 poster dye.



semalam housemate aku g bawak aku makan kt situ..so first time la aku pergi. bukak jew menu terkejut la bhai. haha. burger dye smua besar2. daging tebal2. pergh memang makan senak perut beb. usha sket la kat bawah 2.

megaton 500 wiggy..burger paling besar kt Malaysia aku rase. haha..500gram la siot..bayangkan la xnk besar plak. harge xde la mahal sgt..rm16.50 untuk burger sebesar 2. pas2 klu nak tambah aer dengan french fries dlm rm3.00. so oke la kan ? gelas air dye xnak besar plak. puas ati giler makan kt sini.




fon 2 untuk scale kan bape besar burger 2. member aku potong dua pas2 makan sebelah jew. lagi sebelah bungkus bawak balik. malam makan kt umah plak. klu korunk boleh habiskan memang perut naga la korunk. haha. selain burger banyak jugak makanan len macam chicken chop, sandwich, pasta n macam2 lagi. semua nye besar2 belaka. haha. ape lagi ade beran x makan ini burger ?


p/s : pastikan perut anda betol2 lapa sebelum makan kat sini.

Sunday, November 27, 2011

Promote

cool stall. name sebuah online store kepunyaan housemate aku waktu kt kuantan..aku kenal dia neh kejap jew x sampai setahun..tp aku tahu yang dia neh memang serius nak buat bisness neh. so aku secara xlangsung sepot la membe aku neh. aku ade jugak beli barang kat dia..aku rembat OKLEY Frogskin with Polarized Blue lens. Lens dye terbaek jugak la bagi aku even bukan 100% original. smpi sekarang aku pakai spek 2. klu x beli yang rm10 kejap jew da pening pale bile aku drive.

banyak jugak barang member aku neh jual..dari spek smpi la ke beg Deuter, Jam Casio , Kasut Puma Nike Adidas dan macam2 lagi lah. so klu korunk nak usha barang2 yang member aku jual neh ley la usha kt link neh.


logo cool stall 2 sebenarnye aku yang design. haha. aku buat simple jew time aku tgh buat 2 dah ngntok giler..so men buat jew pas2 tros bagi kt dia. tp oke ape ? haha

Friday, November 18, 2011

GDP : Al-Reem

cool video made by MOTIOFIXO's. aku post video neh sebab neh antara video presentation yang sgt kreatif. daripada sketch seorang arkitek boleh dijadikan design process untuk sesuatu rekabentuk bangunan tersebut. macam yang aku pernah belajar dlu..cuma dlu time study xsempat la nk create vid untuk presentation mcm neh. stakat buat conceptual board saiz A1 banyak2 n tampal. so klu ade skill create vid presentation mcm neh mmg cool la. setakat nk dpt A's subjek design mmg senang la..senyum jew lecturer tgk..baru tgk intro da suka.haha. so layan la video bwh neh..sumpah xboring.





video dibuat untuk klien sebuah firm arkitek yang terkenal di Malaysia iaitu GDP Architect. bayar mahal xde hal lah. hasilnye berbaloi baloi. yang paling penting anak melayu la bhai buat vid neh. apa macam ? haha


p/s : aku send resume kat firm 2 xde feedback lagi. huhu..mmg xlayak la 2.

Thursday, November 17, 2011

Siti+Azriel Engagement





sory neh jew pix yg dpt aku letak dlm entry neh. gambar byk xjadi. nak edit pown malas xde mood.



p/s : kne angkat jugak speed light ngn lens. baru feel sket amek gambar org kawen.